Hory jsou láskou na celý život. Jakmile Krkonoše jednou poznáte, najdete v nich přítele, který vás nikdy nezklame a vždycky vás přijme s otevřenou náručí. Ať už přijedete s jakoukoliv náladou, v jejich tiché kráse najdete pochopení, inspiraci i radost. A přesně to můžete předat svým dětem, když s nimi budete v horách trávit čas. Máme pro vás 3 tipy na společná zimní dobrodružství, která ve SkiResortu zabaví celou rodinu.

#1 Běžky: Proběhněte se srdcem krkonošské krajiny

Běžkování je ten nejlepší způsob, jak zažít východní Krkonoše opravdu na vlastní kůži. Ve SkiResortu se staráme o 101 kilometrů běžeckých tras. Spoustu z nich snadno zvládnete i s dětmi. 
Pro začátek můžete vyzkoušet třeba okruh okolo Černé hory, kde lze využít zázemí Bistra&Restaurant Na Lanovce. Najdete ji v budově horní stanice kabinkové lanovky na Černé hoře.

Pokud vyrazíte dál, na další trasy třeba směrem k Peci pod Sněžkou, nebo ke Světlé hoře, za odměnu si užijete výhled do zasněžené krajiny, která vás pohladí po duši. 
Právě kvůli takovým zážitkům se budete chtít vracet. Vlastní výbavu nepotřebujete. V našich půjčovnách SkiResort Live si můžete vybrat ze 100 párů běžeckých lyží pro děti i dospělé. A pokud nejste zrovna nadšenci do mazání, řekněte si o běžky se speciální úpravou Skintec.

#2 Se skialpy na Sněžku, na sněžnicích zase jinam

To, že je Sněžka nejvyšší horou u nás, víme asi všichni. A ruce nahoru, kdo ji chcete v zimě zdolat po svých! Vezměte celou rodinu na výlet na skialpech. Pro vybavení se zastavíte v naší půjčovně a trasou vás provede zkušený průvodce. Je potřeba počítat s tím, že to bude výlet na celý den. Zažijete ale dobrodružství, které vám už nikdy nikdo nevezme. Cestou se můžete občerstvit u některé z chat, anebo si vezmete sváču s sebou a dáte si ji na nějakém úžasném místě s krásným výhledem. Sněžka není jediným cílem našich skialpinistických výletů, takže si vyberete, co vás nejvíc osloví. A na Černou horu se dá vyšlápnout i večer s čelovkami. Další možností, jak prozkoumat zimní krajinu, jsou sněžnice. I ty vám půjčíme a taky tenhle výlet pro vás naplánuje jeden z našich průvodců.

#3 Malá Úpa: Nejvýše položené kluziště v Česku

Tak, jako k zimě patří lyže, snowboard, sáně a boby, patří k ní i brusle. Ve výšce 1060 metrů nad mořem vybudovali ve skiareálu Malá Úpa venkovní kluziště s neopakovatelnou atmosférou. Klidně sem vyrazte bez bruslí, protože v Centru Hořec si je půjčíte. A bruslení může být skvělá zábava i po dni stráveném na sjezdovce. V úterý, ve čtvrtek a v pátek je totiž otevřeno večer, od 18:00 do 20:00.

Malá Úpa je dobrá volba i ve dny, kdy počasí zrovna dvakrát nepřeje. Najdete tu tvořivou dílnu Nadechni se a minipivovar Trautenberk. Tam vás rádi provedou a dobře se tu i najíte.